جمعه ۲۸ اسفند ۹۴ ۰۷:۲۴ ۳ بازديد
اخيراً يكي از دوستان كه مشغول كار پاياننامه نويسي است، نرمافزاري را بدين منظور به من معرفي كرد. از امكانات آن چنان شگفتزده شدم كه خواستم احساس خوشايند خود را با شما دوستان خوب در ميان بگذارم، اميد به اين كه براي شما نيز مفيد واقع شود.
براي شروع به كار با اين نرمافزار ابتدا بايد آخرين نسخهي آن را از اينجا دريافت و نصب نماييد:اخيراً يكي از دوستان كه مشغول كار پاياننامه نويسي است، نرمافزاري را بدين منظور به من معرفي كرد. از امكانات آن چنان شگفتزده شدم كه خواستم احساس خوشايند خود را با شما دوستان خوب در ميان بگذارم، اميد به اين كه براي شما نيز مفيد واقع شود.
براي شروع به كار با اين نرمافزار ابتدا بايد آخرين نسخهي آن را از اينجا دريافت و نصب نماييد:
اخيراً يكي از دوستان كه مشغول كار پاياننامه نويسي است، نرمافزاري را بدين منظور به من معرفي كرد. از امكانات آن چنان شگفتزده شدم كه خواستم احساس خوشايند خود را با شما دوستان خوب در ميان بگذارم، اميد به اين كه براي شما نيز مفيد واقع شود.
براي شروع به كار با اين نرمافزار ابتدا بايد آخرين نسخهي آن را از اينجا دريافت و نصب نماييد:
http://bit.ly/3Wq7Kl
همچنين براي ورود به نرمافزار بايد ابتدا با آدرس ايميل خود در سايت نرمافزار ثبت نام كنيد تا براي شما پروفايل كاربري ايجاد شود:
http://bit.ly/fVE3za
پس از ورود به نرمافزار براي هر يك از موضوعات مختلف پژوهشي خود يك پوشه بسازيد و فايلهاي مربوط به آن را اعم از PDF, Word, PowerPoint و غيره در پوشه مربوط قرار دهيد. اين كار را به سادگي از طريق كشيدن و رها كردن (Drag & Drop) ميتوانيد انجام دهيد. نرمافزار اين قابليت را دارد كه از داخل فايلPDF عنوان مقاله، نام نويسندگان، نام مجله و سال آن را استخراج كند (البته به شرط اين كه فرمت مقاله استاندارد باشد). خود نرمافزار اين امكان را دارد كه بر اساس عنوان، اطلاعات مقاله را از اينترنت جستجو كند و آن را اعتبارسنجي نمايد. در هر صورت شما ميتوانيد پس از اعمال تغييرات بر روي مشخصات فايل پژوهشي، با فشردن دكمه تأييد جزئيات آنها را ذخيره نماييد.
نرمافزار Mendeley (برگرفته از از نام شيميدان بزرگ مندليوف، مبدع جدول مندليوف) اين امكان را به شما ميدهد كه فايلهاي PDF را در محيط خودش باز كنيد، برخي مطالب را پررنگ كنيد و بر روي برخي ديگر حاشيه يا نوت بنويسيد. اين نرمافزار تمام فايلهاي شما را با حفظ محرمانگي و حريم خصوصي شما، بر روي سرور خود بارگذاري ميكند و شما از هر نقطهاي به مقالات و مطالب علمي خود دسترسي داريد.
از ديگر قابليتهاي نرمافزار Mendeley امكان جستجو با تعيين دامنه و فيلد جستجو بر روي فايل مقالات و پايان نامهها ميباشد. علاوه بر مقالات خودتان، شما ميتوانيد از بانك مقالات سايت Mendeley براي موضوع پژوهش خود استفاده كنيد. اين نرمافزار ميتواند نسخههاي تكراري مقالات را شناسايي و آنها را با هم ادغام كند.
همچنين از طريق نرمافزار Mendeley شما ميتوانيد بر روي مقالات به صورت گروهي و اشتراكي كار كنيد، به گونهاي كه آخرين تغييرات بر روي مقاله را با حفظ نسخ قبلي از سوي افراد گروه مشاهده كنيد و مقالاتي كه از سوي ديگران به عنوان منابع پژوهش به اشتراك گذاشته ميشود را دريافت نماييد.
شايد ماحصل نهايي كار زماني آشكار ميشود كه شما قصد تدوين مقاله را داريد و براي آدرس دهي مقاله كافي است از سربرگ Reference در برنامه MS Word 2007 گزينه Insert Citation را انتخاب نموده تا كادري براي شما باز شود و شما با وارد كردن نام نويسنده يا عنوان مقاله، ايندكس لازم را وارد نماييد. در پايان مقاله، بخش منابع و مآخذ به صورت خودكار و بر اساس استاندارد انتخابي شما نظير APA , IEEE و ... تنظيم خواهد شد.
نرمافزار Mendeley قابليت Import اطلاعات از ساير نرمافزارهاي منبعنويسي نظير End Note را دارد و به لحاظ امكانات و توانمندي بسيار قويتر و برتر است. فراموش نكنيد كه در ابتدا و انتهاي كار با اين نرمافزار حتماً با انتخاب تمام مقالات گزينهي Sync Library را بفشاريد تا اطلاعات شما با آخرين نسخهي بارگذاري شده بر روي سايتMendeley هماهنگ و به روز رساني گردد.
سايتMendeley يك گيگابايت فضاي رايگان براي ارسال فايل در اختيار شما قرار ميدهد. شما ميتوانيد براي موضوعات مورد علاقهي خود گروههاي باز راهاندازي كنيد و عضو علمي بپذيريد و يا با جستجو بر روي گروههاي علمي موجود در آنها عضو شويد و از مستندات آنها استفاده كنيد و با آنها همكاري علمي داشته باشيد.
دوستان پژوهشگر! اميدوارم از آشنايي و كار با اين نرمافزار لذت ببريد. البته لازم است بگويم آنچه سايت Mendeley از ارائهي اين خدمات برداشت ميكند، حجم عظيمي از مقالات علمي و پاياننامههاست كه بر روي سرور اين سايت بارگذاري خواهد شد. اگر چه هم اينك اين مقالات با كسب اجازه از كاربر به اشتراك گذاشته شده و به رايگان در اختيار سايرين قرار ميگيرد، اما به نظرم بعد از چند سال Mendeley به يكي از بزرگترين منابع مقالات علمي تبديل شود و بعداً آنها را رايگان ارائه نكند. پس فعلاً كه شركت به لحاظ منحني عمر در مرحلهي رشد و تكوين قرار دارد، حداقل از دريافت مقالات علمي مرتبط با رشتهي خود به صورت رايگان دريغ نكنيد!
منبع: http://bit.ly/VnoApI
* * *
+ يك آموزش كامل ويدئويي به زبان فارسي از اين نرمافزار را ميتوانيد در لينك زير (با قابليت دانلود مستقيم) دريافت نمائيد:
http://bit.ly/U8EGVy
+ معرفي ديگري از نرمافزار به همراه نموداري كه ويژگيهاي Mendeley را در مقايسه با ساير نرم افزارهاي مشابه نشان ميدهد:
http://bit.ly/VKDaqe
+ در اين لينك هم ميتوانيد معرفي كوتاهي از ۵ نرم افزار برتر مديريت Citation و رفرنسدهي را همراه با مزايا و معايب هر كدام، مشاهده كنيد:
http://bit.ly/10vM9Dn
پيوندهاي مفيدي درباره همين موضوع در لينك بالا موجود است.
+ آموزش و راهنماي استفاده از نرمافزار EndNote كه داراي سابقهاي طولاني در اين زمينه است:
http://bit.ly/Wb82B2
+ اگر هم ميخواهيد كه به رفرنسنويسي در نرمافزار Word بدون استفاده از ابزارهاي جانبي بپردازيد:
http://bit.ly/ToLOOH
+ در اين لينك نيز معرفي خلاصهاي درباره برخي نرمافزارهاي پژوهشي لازم براي امور آكادميك شما (نرم افزارهايي براي مديريت مراجع، مفهوم كاوي، كتابخانه شخصي، اطلاعيابي سريع از پيشرفتهاي دنيا، ويرايش متن، تبديل عكس به جدول داده) آورده شده:
http://bit.ly/RmPctx
- ali
- ۰ نظر