دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰۴

آموزش طرز تهيه فلافل

دانلود پايان نامه، مقاله و پروژه

آموزش طرز تهيه فلافل

۱۲ بازديد

 در اين پست مجموعه سه نوع فلافل را براي شما توضيح ميدهيم كه روش تهيه و آموزش آنرا ياد بگيريد

فلافل بندري، فلافل عربي و فلافل خوزستاني به همراه طرز تهيه سس فلافل

felafel

طرز تهيه فلافل خوزستاني

مواد لازم:

نخود خيس شده: 250 گرم

پياز: يك عدد بزرگ

سير: 3 حبه

رب گوجه فرنگي: يك قاشق مربا خوري

سيب زميني آب پز: 1 عدد كوچك

ادويه كاري: 2 قاشق چايخوري

فلفل و نمك و زردچوبه: به ميزان دلخواه

.

طرز تهيه:

ابتدا نخود را به همراه پياز و سير چرخ كرده (نخود چرخ شده بايد كمي زبر باشد) سپس سيب زميني رنده شده و رب گوجه و تمام مواد باقيمانده را به مايه نخود اضافه نموده و خوب ورز ميدهيم. لازم به ذكر است قبل از سرخ كردن فلافل مقدار كمي آب اضافه كرده تا مايه نسبتاٌ نرمتر شود با اين كار فلافل ترد خواهد شد.

.

نكات مهم:

1- هيچوقت به مايه فلافل تخم مرغ اضافه نكنيد زيرا طعم واقعي فلافل را از بين ميبرد و مانند كتلت خواهد شد.

2- براي خوشمزه تر شدن فلافل از فلفل به ميزان بيشتري استفاده شود.

3- ميتوان بجاي رب گوجه از يك عدد گوجه فرنگي رنده شده استفاده كرد.

4- براي سرخ كردن از ظرف كوچك و گود استفاده شود براي صرفه جويي در روغن و سرعت پخت و شعله اگر كم باشد فلافل شما نيز مغز پخت خواهد شد.

.

دستور پخت سس فلافل

يك عدد سيب زميني آب پز و له شده را با ومقداري رب گوجه و فلفل و نمك در آب حل كرده و مواد را ميپزيم تا مايه نسبتاٌ غليظي بدست آيد. اين دستور پخت فلافل خوزستان است حتماٌ امتحان كنيد.

================================

طرز تهيه فلافل بندري

مواد لازم:

تخم مرغ: 1 عدد

سيب زميني: 1 عدد

نخود: يك فنجان

فلفل: يك چهارم قاشق سوپخوري

فلفل قرمز: قدري

.

طرز تهيه:

48 ساعت نخود را در آب خيس كنيد، البته مرتب آب آن را عوض كنيد تا ليز نشود. بعد آن را با سيب زميني چرخ كرده و نمك و فلفل قرمز را به آن اضافه كرده خوب مخلوط كنيد. بعد از آن تخم مرغ را به آن اضافه كرده و باز هم مخلوط كنيد تا به شكل خمير درآيد و بعد آن را به صورت گرد گرد در آورده و در روغن سرخ كنيد.

.

طرز تهيه فلافل (به صورت ديگر)

مواد لازم:

نخود 500 گرم

تخم مرغ 3 تا 4 عدد

گشنيز 250 گرم

زيره ي كوبيده 1 قاشق سوپخوري

فلفل قرمز كوبيده 1 قاشق چايخوري

آرد گندم 3 تا 4 قاشق سوپخوري

آبليمو 2 تا 3 قاشق سوپخوري

روغن مايع براي سرخ كردن به مقدار لازم

نمك به قدر كافي

.

طرز تهيه:

نخود را بپزيد. (بهتر است نخود را قبلاً خيس كنيد تا زودتر بپزد، در هر حال نخود بايد كاملاً پخته شود و آبش به خورد آن برود). سپس آن را در حالي كه هنوز گرم است چرخ كنيد تا كاملاً مانند پوره نرم و لطيف شود. گشنيز را تميز كرده و بشوييد و در صافي بريزيد. وقتي آب گشنيز كشيده شد آن را ريز خرد كنيد. تخم مرغ ها را با زيره و كمي نمك و فلفل قرمز يا فلفل سياه (در صورت استفاده از فلفل سياه يك قاشق چايخوري زعفران هم در كمي آب جوش حل كرده به كار ببريد). داخل پوره نخود بريزيد و مايه را خوب مخلوط كنيد.

.

بعد گشنيز را ريخته، به هم بزنيد تا مواد مخلوط شوند. مقداري روغن مايع را در تابه ي مناسبي بريزيد و آن را داغ كنيد تا حدي كه دود نكند. از مايه ي تهيه شده گلوله هايي به اندازه ي يك تخم مرغ برداريد و آنها را در آرد غلطانيده و همه را با دست صاف و گرد كنيد. بايد دقت كنيد كه سطح گلوله ها كاملاً صاف شود. سپس آنها را در روغن بيندازيد. حرارت را كمي ملايم كنيد. وقتي يك طرف طلايي شد آنها را برگردانيد تا طرف ديگرشان هم طلايي شود.

================================

آموزش و طرز تهيه فلافل عربي (اصل)

مواد لازم:

380 گرم باقلاي خشك

380 گرم نخود

2 حبه درشت سير كوبيده

يك عدد درشت پياز ( ريز خرد شده)

4 عدد بزرگ پيازچه (ريز خرد شده)

فلفل سبز قلمي تند

يك قاشق غذاخوري بيكينگ پودر

3 قاشق غذاخوري آرد يك فنجان

جعفري خرد شده يك قاشق مرباخوري

پودر تخم گشنيز 5/1 قاشق مرباخوري

پودر زيره سبز به اندازه لازم

نمك و فلفل به اندازه لازم

روغن براي سرخ كردن فلافل

.

طرز تهيه:

باقلا و نخود را از قبل خيس مي كنيم. باقلا و نخودهاي خيس خورده را پوست مي كنيم و با گوشت كوب يا خردكن برقي به طور كامل خرد مي كنيم. سپس سير، پياز، پيازچه و بقيه مواد را اضافه كرده و دوباره له مي كنيم تا نرم شود و مي گذاريم يك ساعت بماند. در آخر گلوله هايي به اندازه گردو از مخلوط اين مواد بر مي داريم و به صورت شامي هاي گردي در مي آوريم. آن گاه در يك سيني مي چينيم و مي گذاريم يك ربع ديگر بماند. سپس در روغن فراوان سرخ مي كنيم تا طلايي شود. توجه: – باقلا و نخود از شب قبل خيس شود. در تهيه اين غذا مي توان فقط از نخود استفاده كرد كه در اين صورت مقدار نخود دو برابر مي شود.

.

نكات تغذيه اي:

فلافل يك نوع غذاي لبناني است كه براي افراد گياهخوار غذاي مناسبي مي باشد. اين غذا به علت داشتن حبوبات به خصوص نخود، پروتئين را در حد كافي و نياز بدن تامين مي كند. نخود نيز مانند ساير حبوبات، فيبر بالايي دارد. فيبر محلول مانند يك برس زبر، سيستم گوارشي را پاك مي كند. اين نوع فيبر، گلوكز (قند) و كلسترول خون را كاهش مي دهد. همچنين نياز به انسولين را در افراد ديابتي كم مي كند.

از سري آموزشهاي آشپزي Ashpazi اين سري Felafel



تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد