سوپ ضد سرماخوردگي
آرام آرام فصل سرما و شيوع آنفلوآنزا فرارسيده است. اين مثل قديمي كه پيشگيري بهتر از درمان است، واقعيت دارد. از اين رو كمك به تقويت سيستم ايمني بدن اهميت ويژه اي دارد. يك سيستم ايمني سالم از بدن در مقابل سرطان، عفونتها و بيماريهاي فرسايشي دفاع ميكند. در اين مقاله به برخي استراتژيهاي سالم ماندن و برانگيختن سيستم ايمني اشاره ميكنيم؟
بادكش كردن سيستم ايمني را تقويت ميكند
به بادكش يا فشار درماني اولين بار در نوشتههاي طب كلاسيك دوران امپراتوري زرد (قديميترين كتاب پزشكي جهاني كه از هزاران سال پيش به جاي مانده است) اشاره شده است. اين روش شامل حرارت دادن يك نقطه خاص از پا با داروي گياهي چيني mugwart براي تقويت سيستم ايمني بدن است. در اين روش فرد حرفهاي در اين كار برگهاي mugwart را به شكل سيگار رول ميكند، آن را آتش ميزند و دود آن را نزديك آن نقطه خاص بدن كه به ارگانهاي داخلي بدن ربط دارد قرار ميدهد. هرچند ميتوان با محكم و يكنواخت مالش دادن آن محل با انگشت نيز نتيجه مشابه را به دست آورد. اين نقطه روي هر دو پا، حدود چهار انگشت زير فرورفتگي زانو كنار استخوان درشت ني قرار گرفته است. پژوهش مدرني در چين تاثير اين درمان روي تقويت كارايي ايمني و جلوگيري از ابتلا به سرماخوردگي، آنفلوآنزا و عفونتها را ثابت ميكند.در نقاط مختلف جهان اين شيوه به اشكال مختلف اجرا ميشود.
استراتژي ساده براي ايمني قويتر
اولين كار اين است كه روحيه مثبتانديشي و حس خوب خود را حفظ كنيد. قدم دوم: مقدار زيادي سير، زنجبيل، برگ گشنيز، پونه كوهي (اورگانو)، و ساير گياهان دارويي و ادويهجات بخوريد. قدم سوم: به اندازه كافي استراحت كنيد يعني شبها هشت ساعت بخوابيد. در نهايت اين كه استرس را با مديتيشن، تايچي و يوگا كاهش دهيد.
ايمني بدنتان را شارژ ميكند
براي دوستداران قارچ، هيچ چيز لذتبخشتر از يك بشقاب سوپ خامهاي قارچ با چاشني گياهي نيست. اين دستور پخت تركيبي از قارچ با مجموعه تركيبي برگ گشنيز، پونه كوهي، سير و پياز است كه در كنار يكديگر سيستم ايمني بدن را در برابر سرماخوردگي و آنفلوآنزا افزايش داده و مانند يك آنتي بيوتيك طبيعي براي كمك به مقابله با عفونتها عمل ميكند. بهتر از همه، پايه خامهاي اين سوپ است كه نه از لبنيات بلكه از بافت خامهاي و طبيعي گل كلم، از سبزيجات مغذي كه پيشگيريكننده از سرطان است، به دست ميآيد.
مواد لازم : براي 4 نفر
روغن زيتون 2 قاشق سوپ خوري
پياز متوسط خرد شده يك عدد
سير له شده 2 بوته
گل كلم كوچك ريز خرد شده 1 عدد
آب مرغ 5 فنجان
قارچ دكمه اي سفيد درشت خرد شده 150 گرم
گشنيز تازه خرد شده 1 فنجان
پونه كوهي براي تزيين
طرز تهيه :
روغن را در قابلمه اي بزرگ ريخته و روي حرارت ملايم گرم كنيد. پياز، سير و گل كلم را در آن بريزيد. حرارت را پايين آورده و بگذاريد پياز و گل كلم حدود 5 تا 10 دقيقه بپزند تا نرم شوند. آب مرغ، قارچها و سهچهارم گشنيز را به آن اضافه كنيد. اجازه دهيد 15 دقيقه روي شعله ملايم بجوشند تا نرم شوند. سپس از روي حرارت برداشته و بگذاريد كمي خنك شود. سوپ را در غذاساز بريزيد تا صاف و يكدست شود. آن را به قابلمه برگردانيد و بگذاريد به جوش بيايد بعد به آن نمك و فلفل اضافه كنيد.
هنگام سرو آن را با ملاقه در كاسهاي بريزيد و باقي گشنيز را روي آن بپاشيد و در صورت تمايل با پونه كوهي آن را تزيين كنيد. اميدوارم براي پيشگيري از بيماريها و مراقبت از خودتان بتوانيد اين استراتژيها را به كار ببريد.
منبع : مجله سيب سبز