یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۰۴

سردار شهادت‌طلبان لبنان كيست؟

دانلود پايان نامه، مقاله و پروژه

سردار شهادت‌طلبان لبنان كيست؟

۴ بازديد

دبيركل حزب‌الله در سخنراني اخيرخود از سردار شهادت طلبان لبنان سخن گفت و عمليات او را پايه گذاري پيروزي‌هاي مقاومت لبنان بر دشمنان خواند.


  سيد حسن نصرالله دبيركل حزب‌الله لبنان بار ديگر در سخنراني خود كه به مناسبت هفتمين روز از ايام عاشوراي حسيني ايراد كرد، از احمد قصير به عنوان سردار شهادت‌طلبان نام برده و به تمجيد از اقدام بزرگ وي پرداخت. وي كه در تقارن ايام عزاداري حسيني با روز شهيد در لبنان بياناتش را به دو بخش مذهبي و صبحت در مورد عمليات بزرگ احمد القصير تقسيم كرده بود، عمليات شهادت طلبانه وي را آغاز پيروزي‌هاي مقاومت اسلامي در لبنان دانست و تاكيد كرد كه اين عمليات شهادت‌طلبانه بيشترين خسارت‌ها را به رژيم اشغالگر وارد كرد و بيش از 120 افسر و نظامي ارتش اسرائيل را كشت و مبناي عمليات استشهادي را در لبنان پايه گذاري كرد.

در اين گزارش بر آن شده‌ايم تا ابعاد زندگي احمد القصير و عمليات بزرگ وي را بررسي كنيم:

شهيد احمد جعفر قصير، در 1346در خانواده¬اي مذهبي در روستاي دير قانون النهر شهر صور لبنان به دنيا آمد. او كه در دامان پرمهر مادر و پدر بزرگ شده بود، عشق به اسلام و دشمني با كفار، زورگويان و استعمارگران را در جامعه آشوب‌زده و اشغال شده لبنان به درستي آموخت و ياد گرفت كه همواره با استعمارگران و صهيونيست‌هاي اشغالگر در ستيز باشد. احمد تا سه سالگي به همراه خانواده‌اش در عربستان و ليبي بود. پدرش، مغازه كوچكى داشت كه در آن ميوه و تره‌بار مى‏فروخت و از اين راه، هزينه خانواده خود را به ‌دست مي‌آورد. احمد نيز در كارهاى مغازه به پدر كمك مي‌كرد، تا از اين راه بر درآمد خانواده بيفزايد.

وي در آغاز دوران جوانى، چند ماهى براي كار به حجاز در عربستان سفر كرد و با دلگرمي دوستان و همكارى آنان، به كار خريد و فروش ابزار بهداشتى پرداخت، اما با تجاوز رژيم صهيونيستي به جنوب لبنان به كشور خود بازگشت. مغازه كوچك پدر در لبنان بيشترين ارزش را براى او داشت. وي با فرا گرفتن آموزش هاي نظامي در لبنان بعد از اشغال بخشي از خاك لبنان، با دوستانش گروه‏هاى پايداري محلى را پايه گذاري كردند. زد و خوردهاى كوچه به كوچه با نيروهاى اسرائيلى و حمله و شبيخون به پايگاه‌هاي نظامى صهيونيست‏ها در زمره فعاليت‏هاى روزانه احمد و دوستانش بود، اما آنها به زودي دريافتند كه با چند شبيخون كوچك نمي‌توان دشمن اسرائيلي را از لبنان بيرون كرد، به اين ترتيب بود كه با راهنمايي‌هاي يكي از دوستان خود طرحي نو در انداخت.

عمليات بي‌سابقه

در  صبح روز 11 نوامبر 1982 (آبان ماه 1361) احمد قصير بعد از نماز صبح سوار پژوي 504 خودش شد و از ولايت پدري‌اش ديرقانون النهر خارج و به سمت صور به راه افتاد، جوان كم سن و سالي بود، اما افكاري بلند در سر داشت، مي خواست كاري جاودانه انجام دهد و شجره مقدسي را پايه گذاري كند كه تا سالها و دهه ها بعد بتواند خار چشم دشمن صهيونيستي باشد.

ساعت 7 صبح روز پنجشنبه 11 نوامبر سال 1982ميلادي صداي انفجار مهيبي در مقر فرماندهان نظامي ارتش رژيم صهيونيستي واقع در جنوب لبنان به گوش رسيد كه آتش و دود غليظي منطقه را فرا گرفت. چند روز بعد روزنامه‌هاي رژيم صهيونيستي آمار اين عمليات شهادت طلبانه را 141 كشته و 10 مفقود اعلام كردند. مقامات اين رژيم در ميان حيرت به تحليل هاي مختلف نظامي در اين خصوص پرداختند و در نهايت اين روز به عنوان بزرگترين روز اندوه در سرزمين‌هاي اشغالي نامگذاري شد.

سيد حسن نصرالله دبيركل حزب‌الله لبنان كه در آن زمان از سران اين حزب بود، 3 سال بعد از آن حادثه يعني در سال 1985 ميلادي در مراسم گراميداشت ياد شهداي مقاومت در منطقه دير قانون النهر زادگاه احمد قصير پرده از راز اين عمليات برداشت و همه فهميدند كه چگونه اين شهيد 19 ساله سوار بر ماشين پژوي بمب گذاري شده خود مقر ساختماني كه دفاتر مربوط به اطلاعات رژيم صهيونيستي و مقر يگان وابسته به سران اين رژيم در جنوب و همچنين استراحتگاه افسران و درجه داران نظامي اين رژيم بود را منفجر كرد.

احمد قصير 11 نوامبر را به روز سياه در طول تاريخ رژيم صهيونيستي تبديل كرد و اولين و مهم‌ترين عمليات شهادت طلبانه را عليه رژيم صهيونيستي انجام داد. اين عمليات سرآغاز عمليات‌هاي شهادت‌طلبانه عليه رژيم صهيونيستي بود كه به عنوان روز شهيد نام گذاري شد و مقدمات پيروزي هاي مقاومت اسلامي در سالهاي 2000 و 2006 را رقم زد.

شرط احمد قصير براي انجام عمليات شهادت طلبانه

دوستي كه احمد قصير را براي عمليات استشهادي به حزب الله معرفي كرده بود، مسئول جمع آوري مواد منفجره و آماده سازي خودروي سفيد رنگ پژو 504 احمد قصير شد. احمد قصير در اولين گفتگويي كه در اين باره با رهبران حزب الله از جمله سيد حسن نصرالله، دبير كل كنوني حزب انجام داد، اعلام كرد كه تنها شرط او براي انجام اين عمليات بزرگ تعيين زمان (روز و ساعت) اجراي عمليات توسط خودش بود.

اين شرط پذيرفته مي‌شود تا خودرو آماده شود. دوست احمد قصير پس از آماده كردن خودرو و جا سازي مواد منفجره به شهيد قصير مي‌گويد كه تصميم حزب تغيير كرده و او [دوست احمد قصير] بايد عمليات را به اجرا بگذارد كه با مخالفت شديد احمد مواجه مي‌شود. وي با بهانه كردن خودرو و اين كه مالكيت خودرو از آن اوست،‌ سران حزب الله را در معذوريت شرعي مي گذارد و با موافقت يكي از رهبران حزب الله خودروي بمب گذاري شده در اختيار او قرار مي‌گيرد.

قصير براي تعيين ساعت و روز عمليات سه روز متوالي استخاره مي‌كند،‌ اما هر بار استخاره بد مي آيد، به گونه‌اي كه مسئولان حزب‌الله گمان مي‌كنند كه وي در انجام عمليات مردد شده است، لذا تصميم به تعويض او با فرد ديگري مي‌گيرند، اما بالاخره براي بار چهارم و در يك روز باراني و در حالي كه باران به شدت مي‌باريد استخاره خوب مي‌آيد و بامداد يازدهم نوامبر احمد قصير به طرف مقر صهيونيست‌ها به راه مي‌افتد.

يكي از شاهدان عيني مي‌گويد كه بين ساعت شش و نيم تا هفت صبح پژوي احمد قصير چندين بار طول خيابان را طي كرده و دوباره باز مي‌گردد. بعدها مشخص شد كه علت آن همه تردد و رفت و آمدهاي قصير در خيابان پيش از انجام عمليات براي چه بوده، در واقع در آن ساعت هر لحظه بر شدت باران افزوده مي‌شده و همين موضوع صهيونيست‌هايي را كه خارج از ساختمان بودند، وادار مي‌كند براي در امان ماندن از باران به داخل آن ساختمان هشت طبقه محل استقرار خود بروند و شهيد منتظر بوده تا تعداد بيشتري از آنها وارد ساختمان شوند.

پس از اين‌ كه احمد قصير اطمينان حاصل مي كند كه اكثر قريب به اتفاق صهيونيست‌ها براي فرار از باران به ساختمان پناه برده‌اند، ماشين خود را روشن كرده و با آخرين سرعت خود را به طبقه اول ساختمان مي‌كوبد تا در عرض تنها چند ثانيه تمامي ساختمان به تلي از خاكستر تبديل شده و بنا بر برخي آمارهاي  بر اثر اين عمليات استشهادي تا 151 صهيونيست به هلاكت برسند كه جنازه هاي 10 نفر از آنها هرگز پيدا نشد.

احمد قصير 11 نوامبر را به روز سياه در طول تاريخ رژيم صهيونيستي تبديل كرد و اولين و مهم‌ترين عمليات شهادت طلبانه را عليه رژيم صهيونيستي انجام داد. اين عمليات سرآغاز عمليات‌هاي شهادت‌طلبانه عليه رژيم صهيونيستي بود كه به عنوان روز شهيد نام گذاري شد و مقدمات پيروزي هاي مقاومت اسلامي در سالهاي 2000 و 2006 را رقم زد.

به اين ترتيب اولين و بزرگترين عمليات استشهادي مقاومت اسلامي عليه رژيم صهيونيستي انجام شد، دبيركل حزب‌الله او را "سردار شهادت طلبان " لقب داد، حزب‌الله همه ساله مراسم بزرگداشتي در سالروز اين عمليات استشهادي برگزار مي‌كند و سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله نيز در اين مراسم سخنراني مي‌‌كند.




تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد