براي انجام اين مطالعه ۲۵ هزار فرد ۴۰ تا ۶۵ ساله به مدت ۱۰ سال مورد بررسي قرار گرفتند. در ابتداي اين پژوهش هيچ يك از افراد شركت كننده به زخم روده مبتلا نبودند. در پايان اين تحقيق ۲۲ نفر از اين افراد به زخم روده بزرگ مبتلا شدند.
محققان با بررسي “رژيم غذايي” افراد شركت كننده در اين مطالعه دريافتند كساني كه بيشترين ميزان دريافت “اسيد اولئيك” را داشتند، ۹۰ درصد كمتر از ديگران در معرض خطر ابتلا به زخم روده بزرگ بودند.
اسيد اولئيك نوعي “اسيد چرب” اشباع نشده است كه در روغن زيتون، “روغن هسته انگور” و “كره بادام زميني” يافت مي شود. نتايج اين مطالعه نشان داد كه اسيد اولئيك، “واكنش هاي التهابي” را مهار كرده و بنابراين مانع ايجاد زخم در روده بزرگ مي شود.زخم روده بزرگ يك بيماري التهابي است كه با علايمي همچوندردهاي شكمي، اسهال، سوء جذب و “كاهش وزن” همراه مي باشد.