شنبه ۲۷ اردیبهشت ۰۴

طرز تهيه سوپ جو با شير

دانلود پايان نامه، مقاله و پروژه

طرز تهيه سوپ جو با شير

۷ بازديد

جو پوست كنده : 1 پيمانه‌

گردن و بال مرغ : 4 تا 5 عدد

هويچ نگيني خرد شده : 1 پيمانه‌

ساقه كرفس خرد شده : 1 پيمانه‌

قارچ خرد شده : نصف پيمانه‌

جعفري و ديگر سبزيجات معطر خرد شده : 4 قاشق سوپخوري‌

پياز متوسط : 1 عدد

شير : 5/1 ليوان‌

نمك و زردچوبه و فلفل : به مقدار لازم‌

ليمو ترش تازه : 2 تا 3 عدد

سير خرد شده : 3 تا 4 حبه

طرز تهيه : 
پياز را ريز خرد كنيد و در قابلمه اي بريزيد. گردن و بال مرغ را با يك ليتر آب همراه نمك ، زردچوبه و فلفل روي پياز خرد شده بريزيد و بگذاريد بپزد.

پس از 15 دقيقه، جوي پوست‌كنده را كه يك ‌ساعت قبل خيس كرده‌ايد، داخل قابلمه بريزيد و بگذاريد تا جو و مرغ خوب بپزند.

سپس سير ، هويج ، كرفس و قارچ را نيز به آن بيفزاييد.

سبزيجات معطر و جعفري خرد شده را نيز پس از پختن هويج و كرفس به آن اضافه كنيد و تا 10 دقيقه بگذاريد سبزي هم بپزد.

شير را در ظرف جدايي بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا بجوشد و در آخر به سوپ اضافه كنيد. يادتان باشد، اضافه‌كردن شير سرد يا جوشيدن سوپ با شير سبب بريدن شير مي‌شود.

غذاي شما آماده است. هنگام صرف غذا بهتر است چند قطره آب ليمو‌ ترش در سوپ بچكانيد.

نكات تغذيه‌اي:
با سرد شدن تدريجي هوا، يكي از مهمان‌هاي ناخوانده ي ما سرماخوردگي است. در بسياري موارد، سرماخوردگي يك بيماري ويروسي است و نياز به دارويي براي درمان آن نيست، مگر داروهاي مسكن.

نوع غذاهاي مصرفي بيمار، مهم‌‌ترين عامل در بهبود يا بدتر شدن بيماران است. مصرف مايعات فراوان هنگام سرماخوردگي، به رقيق شدن ترشحات دستگاه تنفس فوقاني و خروج ترشحات كمك مي‌كند. بنابراين صرف غذاهاي مايع مانند سوپ، كمك مهمي در درمان بيماري‌ها مي كند.

يكي ديگر از نكات تغذيه‌اي اين سوپ ويتامين C موجود در سبزيجات آن است كه شدت سرماخوردگي را كاهش مي‌دهد. براي آن‌كه حرارت زياد سبب از بين رفتن ويتامين C موجود در سبزي ها نشود، سعي كنيد از پخت طولاني‌مدت غذا با حرارت بالا خودداري كنيد.

اضافه كردن چند قطره آب ليمو ترش تازه هنگام سرو اين سوپ نيز ويتامين C بيشتري به غذاي شما مي‌افزايد.

يكي از عناصري كه هنگام سرماخوردگي سبب كاهش قدرت ويرس‌ها مي‌شود، روي (Zn) است. روي به كاهش علائم سرماخوردگي كمك مي‌كند و در قارچ و سبزي پخته شده به صورت قابل جذب و فراوان وجود دارد.

پروتئين حاصل از گوشت مرغ نيز در اين غذا به جذب بهتر روي كمك مي‌كند.

سير نيز داراي آهن، روي و آليسين است كه سبب تقويت سيستم ايمني و كاهش خطر عفونت‌هاي ويروسي مي‌شود. آليسين موجود در سير خواص ضدويروسي دارد و در پيشگيري از سرماخوردگي نيز موثر است. 
لادن هومند – جام جم



تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد