پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۰۴

طرز تهيه نان برنجي

دانلود پايان نامه، مقاله و پروژه

طرز تهيه نان برنجي

۴ بازديد

بانوكده

 

طرز تهيه شيريني برنجي در ادامه مطلب

مواد لازم :

 

آرد برنج نرم 
500 گرم
روغن جامد
150 گرم
كره دوغ گرفته
100 گرم
زرده تخم مرغ
2 عدد
پودر شكر نرم150 گرم
هل سبز ساييدهيك دوم قاشق چايخوري
گلابيك دوم قاشق چايخوري (درصورت تمايل)
زعفرانبه ميزان لازم (در صورت تمايل)
تخم خرفهبه ميزان لازم (براي تزيين)

طرز تهيه :

در كاسه اي روغن جامد و كره را 5 دقيقه با همزن بزنيد تا كاملاً سفيد و پوك شود. سپس پودر شكر را در چند مرحله به مايه اضافه كنيد و با همزن 15 دقيقه بزنيد. سپس زرده تخم مرغ را يكي يكي بريزيد و 8 دقيقه هم بزنيد تا مايه كاملاً يكدست شود.

بعد گلاب و هل را به تركيب اضافه كنيد و 2 دقيقه با همزن بزنيد. گلاب زياد شيريني را سفت مي كند، در صورت تمايل، حتي مي توانيد گلاب را حذف كنيد.

سپس آرد برنج نرم را قاشق قاشق به تركيب بالا بيفزاييد و كاملاً ورز دهيد. زماني اين خمير آماده است كه بتوانيد مقداري از آنرا در دست گلوله كنيد و با انگشت روي آن فشار دهيد، ولي تَرَك برندارد.

در صورتي كه مايل باشيد نان برنجي زعفراني داشته باشيد، مقداري از خمير را جدا كنيد و به آن زعفران آب كرده اضافه كنيد. زعفران بايد غليظ و خميري باشد در غير اين صورت سبب از هم پاشيدن خمير مي شود.

بهتر است اين خمير آماده را در ظرف سربسته يا پوشش نايلوني 24 ساعت استراحت دهيد.

بعد از گذشت اين مدت خمير را ورز دهيد و گلوله اي به اندازه فندق از خمير برداريد و با انگشتدانه نقش بيندازيد يا گلوله ها را به فاصله در سيني بچينيد و مُهر بزنيد. براي تزيين مي توانيد مقداري تخم خرفه روي شيريني بپاشيد.

شيريني ها را در فري با دماي 150 درجه سانتيگراد يا 300 درجه فارنهايت يا شماره 3 در طبقه بالا قرار دهيد تا بپزد. دقت كنيد كه براي پخت اين شيريني فر نبايد خيلي داغ باشد.

مدت پخت اين شيريني15 تا 20 دقيقه است. بعد از پخت اجازه دهيد شيريني ها كاملاً خنك شوند، سپس در ظرف مخصوص سرو بچينيد.

ماندگاري اين شيريني بسيار طولاني است. تنها كافي است آن را در ظرف دردار و در جاي خنك نگه داريد تا چند ماه سالم بماند. هرچه ميزان كره اين شيريني بيشتر شود از زمان ماندگاري آن كاسته مي شود. 

براي اينكه شيريني شما لطيف تر شود، آرد برنج و پودر شكر را از پارچه حرير (تنظيف) عبور دهيد و تنها آنچه از پارچه عبور كرد براي شيريني استفاده كنيد.

اين شيريني در شهر مازندران به «آب دندون» معروف است. دليل نام گذاري اين شيريني به «آب دندون»، به اين خاطر است كه به محض در دهان گذاشتن، آب مي شود

 



تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد