مواد لازم و طرز پخت شيريني پنجره اي در ادامه ي مطلب
مواد لازم :
نشاسته نصف ليوان
مخلوط گلاب و آب نصف ليوان
مخلوط آرد برنج و آرد سفيد نصف ليوان
تخم مرغ ۲ عدد
زعفران آب كرده ۱ قاشق غذاخوري
پودر قند ، روغن به مقدار لازم
طرز تهيه :
در كاسه اي گود نشاسته ، آب و گلاب بريزيد و با همزن يا چنگال به هم بزنيد تا خوب مخلوط و يكدست شوند سپس تخم مرغ ها را تك تك اضافه كنيد و خوب به هم بزنيد و پس از اينكه خوب مواد مخلوط شدند زعفران را نيز اضافه كنيد.
پس از مخلوط كردن مواد اردهاي برنج و گندم را به مواد اضافه نمائيد و بار ديگر خوب مخلوط كنيد سپس به مدت ۱۵ دقيقه در يخچال قرار دهيد ، در اين فاصله در تابه اي نچسب روغن فراواني بريزيد و اجازه دهيد تا روغن خوب داغ شود ، قالب مخصوص شيريني پنجره اي را داخل روغن قرار دهيد و حرارت زير تابه را ملايم كنيد و بگذاريد قالب نيز كمي داغ شود.
كاسه محتوي مواد شيريني را نزديك تابه تان بگذاريد و قالب داغ شده را داخل مايع بزنيد و چند ثانيه مكث كنيد سپس قالب را به سرعت داخل روغن ببريد و با تكان سريع دست تان مايع را از قالب جدا كنيد ، هركدام از شيريني ها را به مدت ۲ دقيقه در روغن سرخ كنيد ، مجدد قالب را داغ كنيد و داخل مواد بزنيد و به همين صورت تك تك شيريني ها را سرخ كنيد.
پس از سرخ شدن شيريني ها ، آنها را روي حوله آشپزخانه يا دستمال كاغذي ضخيمي قرار دهيد تا روغن اضافه آنها گرفته شود سپس در ظرف مورد نظر چيده و روي آنها پودر قند يا پودر شكر الك شده بپاشيد.
نكته ها :
اگر روي اين شيريني را با سلفون بپوشانيد و در خارج از يخچال نگهداري كنيد تا دو هفته قابل استفاده ميباشد ، مخلوط آرد را قبل از استفاده الك كنيد ( به طور كلي آرد مخصوص شيريني پزي بايد حداقل ۲ بار و آرد معمولي باشد بايد حداقل ۱۰ بار الك شود ) ، اگر پس از مخلوط كردن تمام مواد ، مخلوط داراي ناخالصي يا گلوله هاي آردي شكل بودند ميتوانيد مواد را پس از خارج نمودن از يخچال از الك درشت رد كنيد.
غلظت مواد بايد در حد نرمال ( نه خيلي سفت و نه خيلي شل ) باشد ، اگر مخلوط خيلي شل بود ميتوانيد از حداكثر ۱ قاشق غذاخوري آرد سفيد و اگر خيلي سفت بود از نصف استكان شير سرد معمولي استفاده كنيد.
هنگام سرخ كردن شيريني ها قالب بايد به اندازه كافي ( نه خيلي زياد ) داغ شده باشد ، وقتي قالب را داخل مايع قرار ميدهيد دقت كنيد كه مايع از بالاي قالب تان بيرون نزند ( تمام قالب را داخل مايع فرو نبريد ) چون در اين صورت مواد در روغن از قالب جدا نخواهند شد.
ميتوانيد از قالب هاي متنوع مخصوص شيريني هاي پنجره اي براي سرخ كردن شيريني ها استفاده كنيد ، بايد در زمان تهيه شيريني هاي پنجره اي سرعت عمل بالايي داشته باشيد ، ميتوانيد بجاي زعفران از مقدار كمي پودر هل يا پودر كاكائو يا پودر قهوه و … استفاده نمائيد.
منبع: dastpokht.ir