سه شنبه ۰۷ مرداد ۰۴

طرز تهيه كتلت مرغ و هويج

دانلود پايان نامه، مقاله و پروژه

طرز تهيه كتلت مرغ و هويج

۸ بازديد

بانوكده

مواد لازم براي (براي 4 نفر): 

گوشت مرغ : 400 گرم 

لپه : دو سوم ليوان

 

تخم‌مرغ : 1 عدد

 

هويج رنده شده : نصف ليوان

 

گشنيز تازه : 1 ليوان

 

گوجه فرنگي متوسط : 4 عدد    

    

پياز متوسط : 1 عدد متوسط 

 

نمك، فلفل سياه و زردچوبه : به ميزان دلخواه

 

روغن مخصوص سرخ كردني : 5 قاشق مرباخوري

 

طرز تهيه:

 

- ابتدا گوشت مرغ‌ را چرخ كنيد.

- سپس لپه‌اي را كه از قبل پخته شده، به همراه پياز و هويج رنده‌شده، تخم‌مرغ و گشنيز خرد‌شده و ادويه‌ها به آن بيفزاييد و با هم ورز بدهيد.

- در تابه‌اي كه از قبل روغن مخصوص سرخ كردني در آن ريخته‌ايد و داغ شده است، كتلت ها را سرخ كنيد.

- گوجه‌فرنگي‌هاي رنده‌شده را با كمي نمك و فلفل مزه‌دار كنيد و روي كتلت‌هاي سرخ شده بريزيد.

- سپس غذا را چند دقيقه‌اي روي حرارت ملايم بگذاريد تا گوجه فرنگي ها هم بپزند.

- سپس آن را ميل كنيد.

 

مقدار انرژي غذا:


مقدار انرژي موجود در هر يك از مواد لازم براي اين غذا به شرح زير است:

 

گوشت مرغ                                 650 كيلوكالري

لپه                                               160 كيلوكالري

تخم‌مرغ                                        100 كيلوكالري

هويج رنده شده                              15 كيلو كالري

 گشنيز تازه                                    25 كيلو كالري

گوجه فرنگي                                   75 كالري

پياز متوسط                                     25 كالري

روغن                                              225 كيلوكالري

 

اين غذا تقريبا 1200 كيلوكالري انرژي دارد. اگر با اين مقدار مواد، 12عدد كتلت تهيه شود، هر يك از آنها 100 كيلوكالري خواهد داشت و از آنجا كه حتما با 3 تا 4 واحد نان ميل مي‌شوند، به هر نفر حداقل 500 كيلوكالري انرژي خواهد رسيد.

با اين غذا بخوريد
- بهتراست نان مصرفي تان از نوع سبوس‌دار باشد، مثل نان سنگك يا نان‌ فانتزي سبوس دار.

- براي افزايش فيبر غذايي‌تان نيز به همراه آن كمي سبزي خوردن يا سالاد ميل كنيد.

- در صورتي كه عادت به خوردن سس گوجه فرنگي داريد، بهتر است از نوع خانگي باشد.

- مصرف دوغ و يا شربت آب‌ليموي كم شيرين نيز به عنوان نوشيدني، تكميل كننده ديگر اين غذا به حساب مي‌آيد.

 

ماندگي و كهنگي


اگر مقدار زيادي كتلت سرخ كرده‌ايد و تمامي آنها را نمي توانيد در يك وعده غذايي بخوريد، بعد از خنك شدن، در ظرفي دردار قرار داده و ظرف يكي دو روز آينده ميل كنيد.

از سس زدن و يا ريختن آب گوجه‌فرنگي روي كتلت‌هاي اضافي خودداري كنيد، زيرا به اين ترتيب رطوبت غذا افزايش يافته و احتمال فساد زودتر آن بيشتر خواهد شد.

اگر ديابت داريد...
كتلت‌هايتان را به جاي نان با يك بشقاب سالاد سبزيجات به همراه آبغوره يا آب ليمو ترش ميل كنيد.

در ضمن، از اضافه كردن هويج به غذا خودداري كرده و از مقداري سبزيجات برگ سبز مثل گشنيز، جعفري و مرزه به جاي هويج استفاده كنيد.




تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد