اين غذا به كُبه بلغور نيز مشهور است. در ادامه، مواد لازم و روش تهيهي آن را فرا مي گيريد.
مواد لازم براي ۶ تا ۸ نفر
بلغور گندم آسياب شده ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ كرده بدون چربي ۵۰۰ گرم
سير له شده ۳ حبه
آرد سفيد ۲ قاشق غذا خوري
پياز خرد شده ۲ عدد
پودر زيره ۱ قاشق چاي خوري
نمك و فلفل سياه به دلخواه
زرد چوبه نصف قاشق چاي خوري
روغن به ميزان لازم براي سرخ كردن كبه ها
مواد لازم براي داخل كبه:
پياز خرد شده ۲ عدد
روغن ۳ قاشق غذا خوري
گوشت چرخ كرده ۲۵۰ گرم
نمك و دارچين به دلخواه
صنوبر يا خلال بادام يك چهارم پيمانه
فلفل سياه نصف قاشق چاي خوري
طرز تهيه:
* بلغور گندم را ۴ ساعت در آب خيس كنيد و آبكشي كنيد تا آب آن كاملاً گرفته شود.
* گوشت چرخ كرده، سير، پياز، پودر زيره، نمك، فلفل سياه و زرد چوبه را با آرد مخلوط كنيد.
* سپس بلغور گندم را بيفزاييد و همهي مواد را در مخلوط كن بريزيد تا خميري يكدست به دست آيد.
* سپس با دست كمي خمير را ورز دهيد و آن را ۳۰ دقيقه در يخچال بگذاريد.
* براي آماده كردن مواد داخل كبه، پياز خرد شده را در روغن تفت دهيد و سپس گوشت چرخ كرده را بيفزاييد و بگذاريد با حرارت ملايم تفت بخورد تا آنجا كه آب گوشت بخار شود.
* سپس دارچين، نمك و فلفل را بيفزاييد و پس از كمي تفت صنوبر يا خلال بادام را اضافه كنيد.
* سپس مواد را از روي حرارت برداريد و بگذاريد كاملاً خنك شود.
* از خمير بلغور و گوشت به اندازهي يك توپ كوچك برداريد و وسط آن را باز كنيد از مواد آماده شدهي داخل كبه، به اندازهي يك قاشق چاي خوري در وسط خمير بگذاريد و خمير را به شكل بيضي درآوريد.
* كبه هاي آماده شده را در يك سيني آرد پاشيده شده، بچينيد. اين كار را ادامه دهيد تا همهي خمير و مواد تمام شود.
* سپس كبه ها را در روغن فراوان سرخ كنيد تا كاملاً برشته شود.
نكته:
۱- بلغور آسياب شده كمك ميكند تا خمير يكدست شود.
۲- براي نگهداري، كبه ها را ميتوانيد بعد از چيدن در سيني داخل فريزر بگذاريد و بعد از يخ زدن داخل كيسه فريزر به مدت طولاني نگه داريد.
۳- به جاي خيس كردن بلغور ميتوان آن را يكي دو جوش داده و بعد استفاده كنيد.
۴- براي پيدا كردن طعم اصلي اين غذا از زردچوبه براي سرخ كردن گوشت استفاده نكنيد و فقط به دارچين اكتفا كنيد.