مواد لازم:
تمرهندي
يك بسته
موسير
50 گرم
هويج
3 عدد
خيار
3 عدد
رب انار ترش 1 ليوان
بادمجان متوسط 3 عدد
سير 1 بوته كرفس 3-2 شاخه گل كلم 1 كيلو فلفل سبز ريز 50 گرم
سيب زميني ترشي 0/5 كيلو
ادويه ترشي
1 تا 2 قاشق سوپ خوري گوجه فرنگي كال 5 عدد
آب گوجه فرنگي غليظ 1 ليوان
سبزي معطر خرد شده(نعنا، گشنيز، مرزه، ترخون) 1 ليوان
طرز تهيه :
- فلفل هاي سبز قلمي را با كمي سركه و نمك بجوشانيد تا نرم شود.
- تمرهندي را درون ظرفي ريخته و مقداري سركه روي آن بريزيد و به طور كامل هم بزنيد، سپس آن را درون يك صافي بريزيد و هسته هاي آن را جدا كنيد.
- گوجه فرنگي ها را به صورت نگيني خرد كنيد.
- هويج ها و سيب زميني ها و سيرها را پوست بـِكـَنيد و ريز خرد كنيد.
- برگ هاي كرفس را جدا كنيد و آن ها را هم به اندازه هويج خرد كنيد.
- خيارها را (بدون پوست گرفتن) خرد كنيد و در صافي بريزيد؛ مقداري نمك روي آن بپاشيد و 3-2 ساعت صبر كنيد تا آب اضافي آن برود.
- موسيرهاي خشك را به مدت 6- 5 ساعت در آب خيس كنيد، 3-2 بار بشوييد، ريشه ها و قسمت هاي زايد آن را بگيريد و به صورت درسته يا ريز شده استفاده كنيد.
- بوته هاي گل كلم را از هم جدا كنيد و به طور كامل ريز كنيد.
- سبزي هاي معطر خرد شده ي ترشي را با تمامي مواد بالا مخلوط كنيد.
- بادمجان ها را با پوست يا بدون پوست به صورت دلخواه به شكل حبه قند خرد كنيد و با كمي سركه بجوشانيد تا نرم شود؛ سپس به همان صورت كه داغ است به بقيه مواد اضافه كنيد و به طور كامل مخلوط كنيد.
- ادويه ترشي ، رب انار، آب گوجه فرنگي غليظ شده و تمرهندي رقيق شده با سركه را به مخلوط اضافه كنيد.
- مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشي بريزيد و سركه را به آن اضافه كنيد تا روي آن را بپوشاند.
- نمك را هم به ميزان دلخواه به ترشي بيفزاييد. استفاده از مقدار بيشتري نمك در صورتي كه شور نشود، مدت و كيفيت نگهداري ترشي را بيشتر خواهد كرد.