با استفاده از ترازو، مقدار مورد نياز موم را وزن كنيد. موم ريز شده آسان تر ذوب ميشود ولي اگر موم به صورت يك تكه ميباشد آن را به تكههاي كوچكتر ريز كنيد.
در ادامه مطلب با روش هاي مختلف ذوب موم آشنا ميشويد
ذوب كردن موم
موم را داخل قابلمه مخصوص ذوب موم بريزيد و ابتدا روي حرارت متوسط قرار دهيد و سپس شعله را كم كنيد و آن را ملايم حرارت دهيد تا موم شروع به ذوب شدن كند. زمانيكه موم را روي حرارت قرار ميدهيد آن را تنها نگذاريد.
يك دماسنج داخل موم قرار دهيد و حرارت دهيد تا موم تقريبا ذوب شود. سپس حرارت را خاموش كنيد و اجازه دهيد تا حرارت قابلمه بقيه موم را ذوب كند. هرگز اجازه ندهيد كه درجه دماسنج از ۱۰۰ درجه سانتيگراد /۲۱۲ درجه فارنهايت بالاتر برود. به استثناي مواردي كه ميخواهيد نمودارهايي مخصوص مانند شمعهاي شني درست كنيد.
روش بن ماري
شما اغلب ميتوانيد موم را به روش بن ماري ذوب كنيد. موم را داخل يك ظرف ضد حرارت بريزيد و آن را روي يك سه پايه روي قابلمه آب در حال جوش قرار دهيد تا موم ذوب شود. اين روش ذوب كردن موم زمان بيشتري ميبرد ولي اگر آن را تنها بگذاريد آتش نميگيرد.
زمانيكه ميخواهيد موم را با اين روش ذوب كنيد، قابلمه را زياد از آب پر نكنيد ممكن است كه قابلمه موم شناور شده و كج شود و دقت داشته باشيد كه آب قابلمه تمام نشود و خشك بماند.
زماني كه موم در درجه حرارت دقيق ذوب شود، ميتوانيد به طور مستقيم يا اينكه به وسيله ملاقه داخل ظرفي كه مخصوص ريختن موم ميباشد داخل قالب بريزيد.
بنابراين بهتر است كه موم را داخل ظرفي كه مخصوص ريختن ميباشد و داراي دسته است روي حرارت مستقيم قرار دهيد و ذوب كنيد و از ظرف به ظرف كردن موم جلوگيري كنيد. اگر مي خواهيد موم را ظرف به ظرف كنيد ابتدا ظرف را بايد گرم كنيد تا درجه حرارت موم خيلي سريع كم نشود.
مايكرو كريستال
اگر از اسيد استرين، مايكرو كريستال نرم يا vybar استفاده ميكنيد ميتوانيد آنها را همراه با موم ذوب كنيد. افزودنيها با نقطه ذوب بالاتر مانند مايكروكريستال سفت يا رنگهاي سفيد مرواريدي را بايد ابتدا با مقدار كمي موم ذوب كنيد. و دقت كنيد كه آنها به طور كامل قبل از اينكه بقيه موم را اضافه كنيد ذوب شده باشند.
هميشه بعد از اينكه شمع مورد نظر خود را آماده كرديد ۲۴ ساعت بگذاريد بماند و بعد آن را روشن كنيد وگرنه موم به طور كامل خشك نشده و شمع خيلي سريع ميسوزد و از بين ميرود.
منبع: سرشت