سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۰۴

آموزش اوليه شمع سازي

دانلود پايان نامه، مقاله و پروژه

آموزش اوليه شمع سازي

۹ بازديد

- براي شروع كار رعايت مواد زير لازم است :

 

۱. قبل از شروع به كار، لباس مخصوص كار به تن كنيد و روي سطح كار را با روزنامه بپوشانيد تا لباس و اطراف‌تان كثيف نشود.

 

۲. تمام وسائل لازم را در كنار دست خود قرار دهيد.

 

۳. براي تميزكردن ظرف پارافين، نياز شستن آن نداريد، بلكه براي تميز كردن آن مي‌توانيد بلافاصله بعد از استفاده و هنگامي كه ظرف هنوز گرم است، آن را با يك دستمال غير قابل استفاده و يا پنبه پاك كنيد.

 

۴. قالبي كه براي شمع‌سازي استفاده مي‌كنيد، بايد صاف و صيقلي و بدون خراش باشد، در ضمن در قالب‌هاي يك تكه، سرقالب بايد كوچك‌تر از ته آن باشد تا شمع پس از سرد شدن به‌راحتي از قالب جدا شود.

 

۵. براي سرد كردن پارافين، هيچ‌گاه آن را در فريزر قرار ندهيد، چون شمع شما پس از سرد شدن ترك مي‌خورد، ولي مي‌توانيد آن را در جاي خنك و يا در طبقه‌ي پائين يخچال قرار دهيد.

 

۶. براي تهيه‌ي شمع‌هاي شناور، بايد به‌طور حتم از قالب‌هائي استفاده كنيد كه قسمت انتهاي آن باريك‌تر از سرقالب باشد، در غير اين‌‌صورت شمع روي آب شناور نمي‌ماند و در ته ظرف فرو مي‌رود. (قالب‌هاي شيريني براي تهيه‌ي اين شمع‌ مناسب‌تر است)

 

۷. خرده‌ها و زايدهاي پارافين را دور نريزيد. آنها را در كيسه‌اي براي ساختن شمع‌هاي چهل تكه نگه‌داري كنيد.

 

- طريقه‌ي آماده كردن فتيله:

 

طريقه‌ي آماده‌كردن فتيله به اين ترتيب است كه فتيله را ۵ دقيقه در پارافين ذوب شده قرار دهيد. سپس آن‌را از ظرف خارج كرده و به‌صورت صاف روي يك كاغذ روزنامه يا يك ظرف مسطح بگذاريد تا خشك شود.

 

- شمع شناور

مواد و وسائل لازم:

 

۱. پارافين قالبي

۲. فتيله

۳. رنگ مخصوص شمع

۴. قالب شيريني

۵. اسيد استارين

۶. ظرف مخصوص ذوب كردن پارافين

۷. قلاب يا ميله‌ي فلزي

 

طرز تهيه:

ظرف مخصوص ذوب كردن:

 

براي ذوب كردن پارافين مي‌توانيد از ۲ قابلمه كه يكي كوچك‌تر از ديگري باشد، استفاده كنيد. به اين ترتيب كه در قابلمه‌ي بزرگ‌تر مقداري آب بريزيد، سپس ظرف كوچك‌تر را كه بهتر است از نوع دسته‌دار باشد (ماند ظرف شيرجوش)، داخل آن بگذاريد، تكه‌اي از پارافين را داخل آن بريزيد و قابلمه‌ي بزرگ‌تر را روي حرارت قرار دهيد، سپس صبر كنيد تا پارافين ذوب شود.

در ضمن خوب دقت كنيد كه آب داخل ظرف پارافين نريزد.

 

پس از ذوب شدن پارافين، مقداري رنگ مخصوص شمع به آن بيفزائيد تا خوب در آن حل شود.

 

- اسيد استارين را به آن بيفزائيد. استفاده از اسيد استارين باعث مي‌شود كه شمع، هنگام سوختن ديرتر آب شود و باعث استقامت شمع مي‌شود. در ضمن باعث مي‌شود كه شمع پس از سرد شدن، كمي كوچك‌تر شده و به‌راحتي از قالب جدا شود. در ضمن حلال خوبي براي رنگ است و باعث شفاف شدن آن نيز مي‌گردد.

براي هر يك كيلو پارافين، ۳۵۰ گرم استارين لازم است.

 

- تعداد ۳ يا ۴ عدد قالب را در ظرفي مانند بشقاب يا سيني بگذاريد تا جابه‌جائي آن راحت‌تر انجام بگيرد.

 

- پارافين را به‌آرامي داخل قالب‌ها بريزيد و آن را در يخچال قرار دهيد. بگذاريد تا سرد شود.

 

- قبل از اين‌كه پارافين داخل قالب به‌طور كامل سرد شود، يك گودي در مركز شمع به‌وجود مي‌آيد، اين گودي را دوباره با پارافين مذاب پر كنيد و بگذاريد تا سرد شود.

 

- چنان‌چه شمع پس از سرد شدن به‌راحتي از قالب جدا نشد، آن‌را به‌مدت بيشتري در يخچال بگذاريد.

 

- شمع را از قالب جدا كنيد و يك قلاب يا ميله‌ي نازك را روي حرارت، داغ كرده و به‌آرامي در مركز شمع فرو ببريد.

 

- فتيله را كمي بزرگ‌تر از قالب بريده و آن را در سوراخ ايجاد شده قرار دهيد.

 

در پايان ‌ظرف مورد نظر را پر از آب كرده و شمع را به‌آرامي روي آن بگذاريد تا به‌حالت شناور روي آب قرار گيرد.

 

مراقب باشيد كه آب روي شمع را نگيرد.

 

منبع: بيتوته




تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد